IntelliWhere - Térinformatikai szoftverek (GIS,térinformatika,térkép,geodézia)


   
 
 

IntelliWhere - Térinformatikai szoftverek

 
2003-tól az Integraph Corporation új, terepi adatgyűjtést/aktualizálást lehetővé tevő IntelliWhere szoftverei már Magyarországon is hozzáférhetőek.

Minden olyan szervezet, vállalkozás számára, amely terepi eszközkészlettel gazdálkodik, ismerős lehet a probléma: hogyan lehetséges a legpontosabb, leginkább naprakész grafikus, és leíró adatokkal hatékonyan frissíteni a vállalati adatbázist a helyszíni bejárást követően? Erre kínál megoldást a PDA eszközökön kiválóan használható IntelliWhere OnDemand.

Nélkülözhetetlen, ahol a terepi munka/adatgyűjtés napirenden van. Kiemelten fontos felhasználók az önkormányzatok, földhivatalok, katonaság, közművállalatok, logisztikai cégek, környezetvédelmi szervek, erdészetek, a mezőgazdaság területén dolgozók, és bárki, aki térbeli adatok felhasználásával kíván bármilyen külső helyszínen tevékenykedni.

Képzeljük el azt, hogy a vállalat terepen dolgozó munkatársa indulás előtt a vállalati adatbázisból a PDA készülékre tölti az ellenőrizni kívánt helyszín összes grafikus, és leíró adatait, majd a szemrevételezett állapotnak megfelelően módosítva ezeket, a nap végeztével a mobil készülékről ( az IntelliWhere LocationServer szoftver használatával mindezt távolról, wireless - technológiával is ) közvetlenül a vállalati adatbázishoz csatlakozva frissíti akár a térképi, akár az attribútum információkat.

Természetesen a leghatékonyabban akkor alkalmazhatjuk az IntelliWhere OnDemand szoftvert, ha kihasználjuk azt a képességét, hogy közvetlenül, egy önálló menüpontként képes integrálódni a GeoMedia ( vagy GeoMedia Professional ) térinformatikai szoftverbe. Ennek jelentősége pedig a professzionális GeoMedia technológia maximális kihasználásában rejlik : képesek vagyunk ( fordítás nélkül, közvetlenül ) kezelni az összes elterjedt GIS formátumot, és csatlakozni a legáltalánosabban használt adatbázisokhoz.
 
 
 
Forrás: http://www.graphit.hu/GIS/products/HUN/software/aboutiwhere.asp
Térinformatikai szoftverek 
 


©GIS Figyelő