GeoMedia Pro - Térinformatikai szoftverek (GIS,térinformatika,térkép,geodézia)


   
 
 

GeoMedia Pro - Térinformatikai szoftverek

 
Folytatva a GeoMedia, a GIS következő generációja hagyományait, a GeoMedia Professional (Pro) egy teljesen nyitott, standard GIS kormányzati, ipari vagy oktatási felhasználók részére. Az Intergraph 1997 elején hozta ki első, valóban az OpenGIS standardokra épülő GIS elemző szoftverét, a GeoMediát. Ez volt az első olyan rendszer, amely arra tőrekedett, hogy a felhasználó számára könnyen elérhetővé tegye a más standard adatokra épülő GIS rendszereket, mindezt egy általánosan elterjedt, könnyen tanulható Windows környezetben. A GeoMedia azóta számos sikeres implementáción van túl. Mégis óriási igény jelentkezett egy hasonló elvekre épülő, de az adatnyerést is támogató eszközre. Így idult el a folyamat, hogy kiterjesszék a GeoMedia képességeit az adatnyerésre, fenntartásra és kezelésre. Az eredmény: az első nyílt standard megoldás GIS professzionális felhasználóknak - a GeoMedia Pro.

A GeoMedia Pro az egyetlen GIS szoftver amely Microsoft Windows technológiát használ, rengeteg eszközt egyesítve egyetlen termékbe.. A Pro az ideális eszköz a GIS adatok gyűjtéséhez, a vállalati szintű adatbázis feltöltéséhez, valamint az információk térképi bemutatásához és disztribúciójához. A GeoMedia Pro és a GeoMedia Web Map segítségével a GIS információk megoszthatók a Weben,teljesen integrálhatók más Windows alapú alkalmazásokba, prezentációkhoz, és bármely projektbe beilleszthetők a GeoMedia Pro standard fejlesztőkörnyezetével.

Új ipari standard a GIS adat automatizálásában

A GeoMedia Pro új standardot állított fel a GIS adatgyűjtésben, és jelentősen növeli a termelékenységet az operátor akciók csökkentésével, a könnyű használattal, és a gyors implementációval.A GeoMedia Pro tartalmazza a legfejlettebb adatgyűjtő eszközöket, a térképi és leíró adatok karbantartását, integrált raszter/vektor térképeket, valamint a standard relációs adatbázisok támogatását.

A Pro eltörli az alkalmazások közötti határokat. Használatával egyesíthetők az új és az "örökölt" adatok. A szöveges és a GIS adatok, valamint a fedvények szabadon kombinálhatók pl. jelentések és prezentációk készítésénél. A GeoMedia Pro teljesen együttműködik Worddel, Excellel, PowerPointtal és más alkalmazásokkal. Képes CAD file-ok és más formátumú GIS adatok egy adatbázisba integrálására.

A GeoMedia Pro több mint 20 év GIS fejlesztés eredménye. Minden fejlesztésnél a legfőbb cél az új technológiák meghonosítása a már létrehozott értékek (vállalati adatok) megőrzésével.

A GeoMedia Pro főbb képességei:


Adatgyűjtés, ellenőrzés és karbantartás
Vállalati szintű adatkezelés
Térbeli elemzések
Térképkészítés
Standard fejlesztőkörnyezet
A GeoMedia Pro kiterjeszti a GeoMedia hatékonyságát és gyorsaságát olyan adatgyűjtő/javító eszközökkel, amelyek egyszerűbbek, gyorsabbak és intelligensebbek mint a tradícionális GIS eszközök. Windows alapokon a GIS felhasználót szem előtt tartva a Pro a CAD helyett a GIS munkafolyamatokra koncentrál. Több mint egy rajzolóeszköz, a grafika és az attribútum adatok integrálásával a Pro valóban intelligenssé teszi a feature-öket.

Az adatgyűjtés és fenntartás hallatlanul könnyűvé válik a Pro segítségével. Az ismerős Windows interface és az új, Windows alapú képességek erősen csökkentik az egy feladat végrehajtásához szükséges akciók számát, időt és energiát takarítva meg. Az integrált vektor és raszter SmartSnap funkciókkal raszterképekből vektoros adat nyerhető. A kurzor mozgatásával a töréspontok automatikusan azonosítódnak, lehetővé téve a pontos digitalizálást zoomolás nélkül.

A GeoMedia képes fogadnia főbb raszteres képformátumokat (Bitmap, TIFF, CALS, JPEG, Hitachi, IGS, valamint az Intergraph formátumok). A beépített adatszerverek képesek dinamikusan elérni a főbb CAD és vektor GIS formátumokat az időrabló fordítás nélkül. Direktben képes olvasni a MicroStation, AutoCAD, ARC/INFO, Arc/View, MapInfo, MGE, FRAMME formátumokat.
 
 
Lásd még:
 
Forrás: http://www.graphit.hu/GIS/products/HUN/software/geomprof.asp
Térinformatikai szoftverek 
 


©GIS Figyelő