SAS - Térinformatikai szoftverek (GIS,térinformatika,térkép,geodézia)


   
 
 

SAS - Térinformatikai szoftverek

 
Statistical Analysis System. A program segítségével különböző statisztikai elemzéseket végezhetünk.

A SAS szoftverekkel kialakított megoldások révén a vállalati vezetők operatív és stratégiai döntéseihez naprakész, pontos információk állnak rendelkezésre, s ezáltal lehetővé válik számukra, hogy gyors és megalapozott döntéseik révén versenyelőnyhöz jussanak. Az erősödő piaci versenyben és a felgyorsult változások korában ez egyre fontosabbá válik.

A SAS az adattárház alapú információ szolgáltató rendszerek építéséhez és üzemeltetéséhez szükséges alap technológiákon és az implementálást támogató, tapasztalaton alapuló projekt módszertanon kívül kész üzleti alkalmazásokat is kínál egy-egy üzleti terület problémáinak megoldására. Ilyen üzleti alkalmazások pl.: pénzügyi konszolidáció és jelentéskészítés, kockázatelemzés, Customer Relationship Management, Balanced Scorecard.

A SAS rendszer gazdag statisztikai eljárás halmazzal rendelkezik. A különböző statisztikai modulok hozzáadásával, melyek az alap rendszerrel teljesen integrálódnak, lehetővé vállnak a legkomplexebb statisztikai elemzések, modellezések, ökonometriai szimulációk, idősor elemzések, előrejelzések. A SAS piacvezető adatbányászati eszköze, az Enterprise Miner egy macromining eszköz, ami kifejezetten nagy mennyiségű adaton történő elemzéseknél, kutatásoknál páratlanul gyors és hatékony.
 
 
 
Forrás: http://www.sas.com/offices/europe/hungary/
Térinformatikai szoftverek 
 


©GIS Figyelő