MicroStation GeoGraphics iSpatial - Térinformatikai szoftverek (GIS,térinformatika,térkép,geodézia)


   
 
 

MicroStation GeoGraphics iSpatial - Térinformatikai szoftverek

 
A Bentley cég terméke.
A MicroStation GeoGraphics térinformatikai rendszer legújabb verziója az iSpatial Edition ennek a legújabb adattárolási lehetőségnek a beépítésével biztosítja a térinformatikai projektek számára, hogy OpenGIS konform adatok a megszokott MicroStation GeoGraphics eszközökkel tárolhatók és szerkeszthetők legyenek.

A MicroStation GeoGraphics iSpatial Edition kiaknázza az Oracle Spatial hatékonyságát és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a térinformatikai információt az Oracle adatbázison keresztül megosszák a szervezet többi tagjával. A MicroStation GeoGraphics iSpatial Edition az Oracle 8i -t és annak térbeli kiterjesztését használja a MicroStation GeoGraphics jellegek és a hozzájuk kapcsolt attribútum-adatok egyazon adatbázisban történő együttes tárolására és visszakeresésére. Minden elemtípus az OpenGIS Simple Feature Modellelje (SFM) szerint definiált, és az Oracle kiterjesztést támogatja.

A térinformatika jövőjét (esetenként már a jelenét is) képviseli az Oralce Spatial adattárolási technológiája, mely egységesen képes a térképi-grafikus és a leíró-attribútum adatok tárolására. Ez az adattárolási technika kiküszöböli a térinformatikai adatbázisok kettős tárolását (rajzi állományokban és adatbázis táblákban), mely jelentősen megnehezíti az adatok karbantartását és széleskörű megosztását.
 
 
Lásd még:
 
Forrás: http://www.bentley.hu/termek/GGiS/index.html
Térinformatikai szoftverek 
 


©GIS Figyelő