AeroMap - Térinformatikai szoftverek (GIS,térinformatika,térkép,geodézia)


   
 
 

AeroMap - Térinformatikai szoftverek

 
AeroMap egy Windows CE alapú, GPS-el kombinált navigációs rendszer, amelynek alapja a nagyon pontos topológiai térkép. A rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználó bármikor pontosan meghatározza helyzetét a világban. Ugyanakkor az AeroMap mint térképkezelő szoftver alkalmas egyszerű kézi térképként is működni, aminek segítségével a zseb-pc nem csak mint irodai segédeszköz válik hasznossá, hanem helyettesíteni tud számtalan papír alapú térképet is.

Az AeroMap magyar fejlesztés, így az általa ismert térképek is magyarországot fedik le elsősorban. Az AeroMap a következo térképeket nyújtja a felhasználónak:

Budapest (egyirányú utcák jelölésével)
Magyarország megyeszékhelyei
Magyarország útvonalhálózata (1, 2, és 3 számjegyű utak)
Magasságmodell
A fenti térképek mindegyike utca szintű adatokat nyújt a felhasználónak és garantáltan pontos. A helymeghatározás legprecízebben egy helymeghatározó eszköz (pl. Haicom CompactFlash GPS) segítségével végezhető. A felhasználónak ilyenkor nem szükséges kikeresnie a helyzetét a térképen, hanem egyszerűen rábízhatja magát a szoftverre.

Az AeroMap tulajdonságai

Magyar nyelvű szoftver, magyar térkép ellátottsággal
Digitális magasságmodell, amely biztonságosabbá teszi a légi navigációt és Magyarország területén belül bárhol magassági tájékoztatást ad.
Az iPaq Pocket PC-nek és a különleges fejlesztési módszernek köszönhetoen nagyon gyors, valós időben képes mozgatni, nagyítani és forgatni az aktuális térképet. (technikai szemszögbol nézve ez annyit jelent, hogy egy térképoldalt másodpercenként akár 15x képes újrarajzolni)
GPS (műholdas helymeghatározó rendszer) támogatás
Navigáció, kézi útvonaltervezés, útvonalkövetés és automatikus figyelmeztetések
Légi navigációra is alkalmas útvonaltervező
Mozgó/forgó térkép. Navigáció közben a megfigyelő mindig a térkép közepén marad, az elmozduláshoz és forduláshoz mérten a térkép változik alatta.
Térképszerű megjelenítés, ellentétben a kézi gépeken és kompakt GPS-eken használt vonalas megjelenítéssel. Az AeroMap által generált térkép valóban térképszerű: vastagított, keretes, egymásba futó utakkal, kitöltött területekkel, épületkontúrokkal, feliratokkal, útpajzsokkal és utcanevekkel.
Keresési lehetőség
 
 
 
Forrás: http://kertis.hu/pages/aeromap.html
Térinformatikai szoftverek 
 


©GIS Figyelő