Link Ajánló - Angol nyelven (GIS,térinformatika,térkép,geodézia)


   
 
 

Link Ajánló - Angol nyelven

A sorrend megállapítása Google PageRank értékei alapján történt.


 
A mobil GIS sok vonatkozásban kapcsolódik az Internethez. Ezért érdemes ellátogatni a World Wide Web Consortium (W3C) honlapjára, ahol az Internettel, illetve egyéb adatkicserélési technológiakkal kapcsolatos ajánlások, adatformátumleírások és sok más egyéb információ is található.
 
A NASA Visible Earth oldalai lehetővé teszik, hogy a Földről készült tudományos céllal készült fényképek mindenki számára elérhetőek legyenek. A képek többsége szabadon felhasználható nem üzleti célokra.
 
A Föld képe adott pillanatban megnézhető például a Holdról, vagy a Napról nézve. Láthatjuk, hogy hol van éjszaka, hol van nappal.
 
A FreeGIS oldalon különböző GIS-es szabad szoftverek leírását, és jellemzőit találjuk meg.
 
Különböző adatlformátumok leírása.
 
ESRI Virtual Campus. Ingyenes regisztrálás után egyes tanfolyami anyagok részben-egészben szabadon hozzáférhetőek. A végén még vizsgázni is lehet !
 
Ha kíváncsiak vagyunk rá, hogy a Holdról a egy bizonyos időpontban hogyan láthatnánk a Földet, itt elénk tárul a kép.
 
A Trimble oldalán egy nagyon érthetően, minden tudományos képlet nélkül megfogalmazott, GPS ismertetőt találunk.
 
Az AGI online GIS szótára.
 
Nyitott forrású GIS programok.
 
NCGIA Core Curriculum in GIS. Goodchild és Kemp. által 1990-ben készített összefoglaló bár egy kicsit öregecske, de azért érdemes beleolvasni.
 
A GIS Tools honlap különböző szabad szoftvereket ajánl, amelyek a különböző adatformátumokat olvasnak, illetve konvertálnak.
 
A Directions Magazin különböző szoftverekkel elkészített alkalmazásokra mutat be példákat a GIS és a térképezés területéről.
 
NCGIA GIS Core Curriculum for Technical Programs. A dokumentum a GIS technikai kérdéseivel foglalkozik.
 
The NCGIA Core Curriculum in GIScience. A Core Curriculum átdolgozott, új igényeknek, követelményeknek megfelelő változata.

Tud még valamit, ami kimaradt ?
Várom javaslatát !

Javasolt WEB-oldal:
 
 


©GIS Figyelő