Bluetooth - Informatikai fogalomtár (GIS,térinformatika,térkép,geodézia)


   
 
 

Bluetooth - Informatikai fogalomtár

 
A Bluetooth vezeték nélküli technológia tulajdonképpen rövid hatótávolságú rádiótechnológia. A Bluetooth vezeték nélküli technológia lehetővé teszi, hogy kábelek használata nélkül vigyünk át rövid hatótávolságú jeleket telefonok, számítógépek és egyéb készülékek között.

A Bluetooth vezeték nélküli technológia leegyszerűsíti a különböző berendezések közötti kommunikációt és szinkronizációt. A technológiával kiváltható az otthonokban és irodákban a berendezések - telefonok, nyomtatók, digitális személyi asszisztensek, asztali és hordozható számítógépek, faxkészülékek, billentyűzetek és joystickek - összekapcsolására használt számos kábel. Gyakorlatilag bármely, a Bluetooth vezeték nélküli technológiát alkalmazó csipet tartalmazó digitális berendezés hasznosíthatja majd a technológiát.
A Bluetooth vezeték nélküli technológia a kábelek kiváltásánál jóval többet jelent: univerzális hidat alkot a jelenlegi adatátviteli hálózatok felé, periférikus interfészt biztosít és módszert, amellyel a helyhez kötött hálózati infrastruktúrán kívül kisebb ad hoc magáncélú készülékcsoportokat alkothatunk.
 
 
 
Forrás: http://www.ericsson.hu/technology/index.shtml
Informatikai fogalomtár 
 


©GIS Figyelő