Bluetooth, mint vezeték nélküli óvó bácsi<BR>Bluetooth, mint vezeték nélküli óvó bácsi (GIS,térinformatika,térkép,geodézia)


   
 
 

Bluetooth, mint vezeték nélküli óvó bácsi
Bluetooth, mint vezeték nélküli óvó bácsi

Teljes hírlista
<<< Előző hír         Következő hír >>>
    2003.07.06
 
A dániai Aalborg Zoo-ban egy most bemutatott és egyedülálló ötlet jóvoltából a gyerekek a Bluetooth technológia és a mobiltelefonok segítségével az eddiginél jóval nagyobb biztonságban vannak.

A BodyTags a nyomkövetésre specializálódott vállalat, a BlueTags fejlesztése. A BodyTags egy kicsi, a gyerekek ruhájára helyezhető eszköz, mely kapcsolatban van az állatkertben kiépített vezeték nélküli LAN hálózattal, így azon keresztül a gyerekek szüleivel. A szülők regisztrálják mobiltelefonszámukat, és ezt követően 20 másodpercenként egy figyelmeztető SMS-t kap gyereke aktuális hollétéről.

Az állatkert a rendszert júliusban indítja útjára 200 ruhára helyezhető eszközzel, 50 elérési ponttal, amelyik mintegy 85 000 négyzetméteres területre terjed ki. Henning Julin, az Aalborg Zoo igazgatója elmondta, hogy "nagyon izgatottan várjuk a BlueTags nyomkövető rendszerének az indítását, egyben nagyon büszkék vagyunk, hogy mi lehetünk az elsők. Arra bíztatom a többi igazgatót, hogy építse ki a nyomkövető rendszert, mert így az eddiginél sokkal nagyobb biztonságot tud garantálni a gyerekeknek, illetve nagyobb nyugalmat szüleiknek."
 
Forrás: http://hirek.prim.hu/cikk/33641
 
Teljes hírlista
<<< Előző hír         Következő hír >>> 
 


©GIS Figyelő