InfoSZTRÁDA 2000 - Térinformatikai projektek (GIS,térinformatika,térkép,geodézia)


   
 
 

InfoSZTRÁDA 2000 - Térinformatikai projektek

 
Napjainkban, a következő évezred küszöbén - amelyet az informatikai évezredének is neveznek - egyre jobban megnő a társadalom információ iránti igénye. A kommunikációs technológiák és az Internet világháló elérésének terjedésével, (gyakorlatilag ma már szinte minden nagy-, és közép vállalkozás, valamint a kisvállalkozások jelentős száma rendelkezik Internetes hozzáféréssel, továbbá a lakossági Internet előfizetések is évente körülbelül megduplázódnak) létrejött egy olyan közeg amely napi munkavégzés (és szórakozás) során rutin szerűen használja az Internet világhálót. Ezen közegen belül nagy igény van egy helyi központi (közhiteles) komplex információs adatbázisra, amely naprakész és pontos információk szolgáltatásával elősegíti a vállalkozások és a magánszemélyek jobb és gyorsabb információs igényének a kielégítését.

Egy településen, megyében régióban az Önkormányzat(ok) kiemelkedő szerepet foglalnak el közigazgatási és műszaki információs téren. Az esetek nagy részében az adatok digitális adatbázis formájában állnak rendelkezésre. A felsorolt adatbázisok a helyi lakosság és a vállalkozások napi munkavégzése során szükséges információkat tartalmazzák, ezen információs adatbázis mellé felsorakoztatva a többi (lokális) közhasznú és üzleti adatbázist, amely a település egyéb információit tartalmazza (banki, sport, egészségügy, oktatás, szórakozás, vendéglátás, stb.) kialakítható egy olyan egységes központi rendszer amely a hozzáférő számára a lehető legteljesebb információs szolgáltatási kört biztosítja.

Az InfoSZTRÁDA 2000 Közhasznú Információs rendszer a fenti adatok szolgáltatását valósítja meg Internetes és Intranetes hozzáférés biztosításával.

Az InfoSZTRÁDA 2000 nem csak "tisztán" információs rendszer. Az InfoSZTRÁDA 2000 rendszert a készítők nem "csak" eladni kívánják, hanem egy olyan közös együttműködést ajánlanak amelynek keretein belül a rendszer adatbázisainak feltöltését és a rendszer üzemeltetését is közösen valósítják meg a felek.

A fentiek tükrében az InfoSZTRÁDA 2000 tartalmazza egyrészt az adatbázisok feltöltésének, naprakészen tartásának, azaz a rendszer hosszútávon történő üzemeltetésnek a know-how-ját, illetve egy olyan finanszírozási konstrukciót amely költségtakarékos bevezetést és külső finanszírozók bevonását teszi lehetővé.

Gyártó(k):
Geoview Systems Kft.
 
 
 
Forrás: http://www.geoview.hu/
Térinformatikai projektek



 
 


©GIS Figyelő